Telefoonnummer: 030-2288464

 

 • Allround moderne tandartspraktijk
 • Avondopenstelling 
 • Persoonlijke aandacht voor iedereen
 • Eigen tandtechnisch laboratorium

 

Direct aanmelden

Verzorgt u uw gebit goed?

Voorkomen is beter dan genezen!
Contact met anderen begint met een gesprek of een lach. De eerste indruk bepaalt daarbij een groot deel van de indruk die u in het geheel maakt. Een mooi gebit geeft zelfvertrouwen. De mogelijkheden om uw gebit mooier te maken zijn tegenwoordig flink uitgebreid. Dit komt door de verschillende (nieuwe) behandelingen. Tanden bleken, facings, beugels, kronen en bruggen geven u de mogelijkheid om samen met de tandarts te bekijken welke oplossing het beste bij u past.

Naast de behandelingen bij een tandarts, zijn er ook een aantal aandachtspunten waar u zelf rekening mee kunt houden om uw gebit mooi en gezond te houden. Wij hebben enkele tips voor u op een rijtje gezet.


 
5 tips van XQdent - Bilthoven voor een goede mondhygiëne

 1. Poets twee keer per dag, minimaal twee minuten
  Vaak wordt er te snel, te weinig of niet goed gepoetst. De gouden regel is twee keer per dag, twee minuten lang tandenpoetsen. In die twee minuten heeft u voldoende tijd om alle tanden en kiezen goed schoon te maken. Tevens doet de fluoride in tandpasta pas na twee minuten zijn werk. 
 2. Vergeet de tong niet te poetsen
  Wanneer u uw tanden gepoetst heeft, is het verstandig om ook de tong zachtjes met de tandenborstel te reinigen. Op uw tong blijven net zoals op uw tanden, bacteriën zitten. De bacteriën die achterblijven op uw tong wanneer u deze niet reinigt, veroorzaken een slechte adem. U kunt in plaats van een tandenborstel, ook een tongreiniger gebruiken. 
 3. Poets elektrisch
  Uit onderzoek is gebleken dat een elektrische tandenborstel effectiever is dan een handtandenborstel. Op een goede manier poetsen met een elektrische tandenborstel zorgt ervoor dat er meer tandplak verdwijnt en dat tandvleesontsteking minder kans krijgt. Naast het type tandenborstel is de manier van poetsen erg belangrijk voor een goede mondhygiëne. Klik hier voor een poets-instructie.
 4. Gebruik tandpasta met fluoride
  Fluoride in tandpasta maakt uw tanden en kiezen minder kwetsbaar voor zuuraanvallen van bacteriën.  Als u klaar bent met uw tanden poetsen, adviseren we u uw tanden niet teveel te spoelen met water. Zo verwijdert u de fluoride niet volledig, waardoor deze zijn werk kan blijven doen. Eén keer even kort spoelen of een slokje water na het tandenpoetsen is al voldoende. Lees hier meer over fluoride.
 5. Maak gebruik van flossdraad, stokers en ragers
  Ondanks het goed poetsen van uw tanden, kunnen er tussen uw tanden en kiezen nog bacteriën blijven zitten. Dit komt omdat u met een tandenborstel moeilijk bij de kleine ruimtes tussen uw tanden en kiezen kunt komen. Hierdoor ontstaan vaak gaatjes en tandvleesproblemen tussen de tanden en de kiezen in. Gebruik eenmaal per dag flosdraad als de tussenruimte tussen uw tanden en kiezen zeer smal is. Bij grotere tussenruimten gebruikt u een tandenstoker. Is de stoker te klein, dan is het beter om ragers te gebruiken. Lees hier meer informatie over de verschillende hulpmiddelen. 

 

Laat uw gebit met regelmaat reinigen door de Mondhygiënist

Slechte mondhygiëne brengt risico's met zich mee. Daarom hebben mensen die regelmatig naar de mondhygiënist gaan minder kans op schade aan het gebit. Onze mondhygiënist kan helpen bij de volgende problemen:

 • Bloedend of teruggetrokken tandvlees
 • Aanslag of tandsteen op uw gebit
 • Gaatjes (cariës) of een slechte adem

Het is belangrijk dat deze problemen worden behandeld om erger te voorkomen. Want wie wil er nou geen gezond en stralend gebit?

Contact

XQdent - Bilthoven
Prof. Bronkhorstlaan 10 (Gebouw 62)
3723 MB  Bilthoven

Tel: 030-2288464
E-mail: bilthoven@xqdent.nl
Aanmelden praktijk

Spoednummer: 0900-8602

Openingstijden
Maandag:
7:30 - 20:30
Dinsdag:
7:30 - 20:30
Woensdag:
7:30 - 20:30
Donderdag:
7:30 - 20:30
Vrijdag:
7:30 - 15:30
Zaterdag:
Gesloten
Zondag:
Gesloten
Op vrijdag zijn wij telefonisch bereikbaar tot 13:30 uur
Prothese check - geheel vrijblijvend

© , XQdent - Bilthoven | Alle rechten gereserveerd | Laatst gewijzigd augustus 2022